Bütün ürünlerde %50 ye yakın Depo İndirimi Başladı Tıklayın İnceleyin

23 Kasım 2013 Cumartesi

BU GAF UNUTULACAK GİBİ DEĞİL!

BU GAF UNUTULACAK GİBİ DEĞİL!

Sözcü yazarı Uğur Dündar Başbakan' Gezi üzerinden bir hatırlatmada bulundu. Son yılların en büyük fiyaskosu!..Başlıklı yazısı...
BU GAF UNUTULACAK GİBİ DEĞİL!
Sev­gi­li okur­la­rım,
 Baş­ba­kan Er­do­ğan, Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri tüm ül­ke­ye dal­ga dal­ga ya­yı­lır­ken, mil­yon­lar so­kak­la­ra dö­kü­
lür­ken ne di­yor­du?
“Ba­tı, Tür­ki­ye­’nin güç­len­me­si­ni is­te­mi­yor. O ne­den­le üs­tü­mü­ze ge­li­yor­lar. Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en bü­yük ya­tı­rım­la­rı­nı baş­lat­tı­ğı­mız sü­reç­te fai­zi yük­selt­me­miz için Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri­ni tez­gah­lı­yor­lar… Üçün­cü köp­rü­yü, ye­ni ha­va­li­ma­nı­nı ve nük­le­er san­tra­li yap­ma­mı­zı is­te­mi­yor­lar!”
Son­ra da ver­yan­sın edi­yor­du:
“Ey CNN!.. Ey Reu­ters… Ey BBC!..”
Az­met­ti­ri­ci­yi de so­na sak­lı­yor­du:
“Ey fa­iz lo­bi­si!.. Ey Ya­hu­di lo­bi­si!..”
Ya­kın çev­re­si fa­iz lo­bi­si­nin kur­du­ğu ulus­la­ra­ra­sı tez­ga­ha “Bü­yük Oyu­n” adı­nı ve­ri­yor­du.
 Yan­daş te­le­viz­yon ve ga­ze­te­ler sü­rek­li “Bü­yük Oyu­n” ha­ber­le­ri ya­yın­lı­yor, açık otu­rum­lar­da ko­nu­şan uz­man­lar (!) “Bü­yük Oyu­n”­un AK­P’­nin önü­nü kes­mek üze­re sah­ne­len­di­ği­ni öne sü­rü­yor­lar­dı…
O gün­ler­de Tür­ki­ye “Bü­yük Oyu­n”­la ya­tı­yor, “Bü­yük Oyu­n”­la kal­kı­yor­du!
 Tez­ga­hın yer­li iş­bir­lik­çi­le­ri­ni or­ta­ya çı­kar­mak için ka­ra pa­ra ope­ras­yon­la­rı ya­pı­lı­yor, fi­nans ku­ru­luş­la­rı­nın iş­lem­le­ri­ne ba­kı­lı­yor, on bin­ler­ce iş­çi ça­lış­tı­ran üre­tim­ci dev ku­ru­luş­lar iti­bar sal­dı­rı­la­rı­na ma­ruz bı­ra­kı­lı­yor­du.
* * *
Pe­ki son­ra ne ol­du?
 Bas­kın­lar, ope­ras­yon­lar ve yüz­ler­ce gö­rev­liy­le ya­pı­lan de­ne­tim­ler so­nu­cun­da Ge­zi Par­kı ey­lem­le­ri­nin des­tek­çi­si ola­rak çı­ka çı­ka kim çık­tı bi­li­yor mu­su­nuz?
 Ta­raf ga­ze­te­si­nin ha­be­ri­ne gö­re; Ay­şe Tey­ze!
 Ya­ni ey­lem­ci­le­ri ulus­la­ra­ra­sı fa­iz lo­bi­si de­ğil, es­naf, ma­hal­le­li, so­kak­ta yü­rü­yen va­tan­daş, kı­sa­ca­sı halk des­tek­le­miş­ti!..
 Fa­iz lo­bi­si id­di­ası fos çık­mış­tı!
* * *
Du­run da­ha bit­me­di.
“Bü­yük Oyu­n” fi­yas­ko­su­nun bun­dan son­ra­sı da çok il­ginç.
 Ay­rı­ca çok da dü­şün­dü­rü­cü…
Ha­zır­la­nan ra­por­la­ra ba­kı­lır­sa, gös­te­ri­ler ma­sum ve ba­rış­çıl çiz­gi­de de­vam eder­ken dev­re­ye giz­li ser­vis­ler gir­miş ve çok sa­yı­da ajan, ey­lem­ci­le­ri yön­len­dir­miş!
Şu işe ba­kar mı­sı­nız?
 Gü­ler mi­si­niz, yok­sa ağ­lar mı­sı­nız?
 Kos­ko­ca Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Dev­le­ti ajan­la­rın var­lı­ğı­nı (!) tes­pit edi­yor ama on­la­rı ya­ka­la­ma­yı ba­şa­ra­mı­yor!
 Dev­let ken­di va­tan­da­şı­nı din­le­yip, tek­nik ta­kip­ten va­kit bu­lup, giz­li ser­vis ajan­la­rı­nın ya­ka­sı­na ya­pı­şa­mı­yor!
 Gü­ven­lik güç­le­ri de “Eh ma­dem ajan bu­la­ma­dık, o hal­de genç­le­ri ya­ka­la­ya­lım!” di­yor ve yüz­ler­ce gen­cin gö­zal­tı­na alın­dı­ğı, ço­ğu­nun tu­tuk­lan­dı­ğı ye­ni bir ca­dı avı baş­la­tı­lı­yor!
* * *
Sö­zün özü­ne ge­lir­sek…
 “Bü­yük Oyu­n” se­nar­yo­su­nun son yıl­la­rın en t­ra­jiko­mik olay­la­rın­dan bi­ri ol­du­ğu or­ta­ya çık­mış bu­lu­nu­yor.
 Bu du­rum­da Baş­ba­ka­nın her fır­sat­ta Ge­zi Par­kı ey­lem­ci­le­ri­ne sal­dır­ma­yı bı­ra­kıp, ken­di­si­ne bu “Bü­yük Oyu­n”­u oy­na­yan­la­rı bul­ma­sı ge­re­ki­yor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder