Bütün ürünlerde %50 ye yakın Depo İndirimi Başladı Tıklayın İnceleyin

6 Eylül 2013 Cuma

AKP NİN KURDUĞU ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU DERNEĞİNE ALEVİLERDEN TEPKİ GELDİ...

AKP’lilerin kurduğu "Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu" tarafından 26 Temmuz’da düzenlenecek olan iftar yemeğine Alevi kurumları tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün konuk edildiği iftar yemeği davetiyesinin tüm Alevi kurumları adına yazılmasına tepki gösteren Alevi kurum temsilcileri konuyu soL’a değerlendirdi.
Image
Madımak Katliamı’nı aklayan, zorunlu din dersini kaldırmayıp üç yeni din dersini daha ekleyen, Aleviler üzerindeki baskıyı arttırarak "cemevleri yerine camiye gelin" diyen AKP, bir yandan da kendi Alevilerini yaratma çalışmalarını sürdürüyor. AKP’li isimlerin kurduğu Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 26 Temmuz’da düzenlenecek ve Abdullah Gül’ün de konuk edildiği iftar yemeği davetiyelerindeki ifadeleri soL’a değerlendiren Alevi kurumları, AKP’nin kendi Alevisini yaratma çalışmalarına dikkat çekti.
Davetiye tüm Alevi kurumları adına yazılmış
 Genel Başkanlığını eski Gaziantep AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Hortoğlu’nun yaptığı Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 26 Temmuz tarihinde düzenlenmesi planlanan iftar yemeğine Abdullah Gül’ün de davetli olduğu duyuruldu.
Yemeği bizzat AKP’lilerin kurduğu bu “federasyon” düzenlerken, buna karşın davetiyelerde, “Ülkemizdeki Alevi Federasyon ve Derneklerinin vereceği iftar” ifadesine yer verildi. Abdullah Gül’ün onur konuğu olduğu iftar yemeğinin tüm Alevi kurumlarına mal edilmek istenmesini Alevi kurum temsilcileri soL’a değerlendirdi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül: Bu yemeği düzenleyecek olanlar devşirmelerdir. AKP’nin dağıttığı ulufelerden pay almak isteyenler, AKP’nin iktidarından faydalanmak isteyenlerdir. Türkiye’de gerçekten örgütlü olan 34 Alevi kurumu ve temsilcileri böyle bir yemekte kesinlikle ama kesinlikle yer almayacak.
Davetiyelerde yer alan “Ülkemizdeki Alevi Federasyon ve Derneklerinin vereceği iftar” ifadesindeki çoğul kullanım dolayısıyla derhal hukuki bir süreç başlatacağız. Düzenlenen bu yemeğin ve atılan bu adımların tek bir açıklaması var, o da AKP’nin kendi Alevisini yaratmak istemesidir.
 Davetiyede yer alan onur konuğu Abdullah Gül ve diyalog süreci ifadeleri ise bize sadece Madımak Katliamını aklayanları ve Aleviler üzerindeki artan baskıyı anlatıyor.
Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Hüsniye Tahmaz: Türkiye’de üç tane büyük Alevi Federasyonu var ve bu üç büyük federasyondan bu yemeğe katılacak tek bir kurum dahi yoktur. Bu yemeği düzenleyecek olan sözde federasyon “Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu” ancak bu federasyona bağlı tek bir kurum dahi yok. Son iki yıldır AKP kendi Alevisini yaratmaya dönük çalışmalarını hızlandırmış durumda. Bu yemekte bunun bir adımı. Türkiye’de Aleviler üzerindeki baskı bu kadar artmışken böyle bir yemek AKP’ye yaranmak için düzenlemiştir.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez: AKP’nin kendi Alevisini yaratmak adına attığı bu adım ilk değildir. Sanki tüm Alevi kurumları katılıyormuşçasına hazırlanan bu davetiye ve iftar bizim için bir şey ifade etmiyor. Ortada bu yemeğe katılacağını açıklayan tek bir Alevi kurumu yok. İftar yemeğini düzenleyenler AKP’lilerdir. Üstelik Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda hiçbir adım atmamış bir Cumhurbaşkanı’nın bu yemeğe çağrılması da niyeti ortaya koyuyor.
Zorunlu din dersleri ortada duruyor. Madımak Katliamı aklanıyor ve Aleviler her geçen gün daha fazla baskıya uğruyor. Bu yemek kesinlikle Alevilerin düzenlediği bir yemek değildir ve bu yemeğe hiçbir Alevi Kurumu katılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder